Cum se intretine mobilierul alb?

Cum se intretine mobilierul alb?
Mobilier alb – frumos, atemporal, universal si incantator in orice interior. Fara defecte? Depinde cat de mult iti place sa tii lucrurile in ordine, deoarece formele in aceasta culoare sunt destul de solicitante in acest domeniu. Cum să cureti mobilierul alb pentru a te bucura de farmecul său în fiecare zi, pe care nu îl va pierde după ani de utilizare? In ghidul de astazi, va vom oferi multe sfaturi valoroase, va vom prezenta metode eficiente si va vom spune cum sa curatati mobilierul lacuit alb, cerat si uns cu ulei, astfel incat estetica acestuia sa va incante decenii!

Cum sa cureti mobilierul alb pentru a-l pastra stralucitor?

Mobilierul alb are ceva special – aduce eleganta si prospetime vizuala in interior. Trebuie doar sa arunci o privire la ele pentru a vedea asta. Cu toate acestea, pentru a-si mentine aspectul impecabil, el trebuie sa fie ingrijit corespunzator. Se intampla adesea ca dupa ceva timp stralucirea acestor blocuri sa-si piarda din intensitate, asa ca nu vor mai arata la fel de impresionant ca la inceput. Deci, ce s faci pentru a evita asta? Cum sa curatati mobilierul alb lucios? Iata cateva sfaturi.
Regularitatea este esentiala – mobilierul bine intretinut necesit ingrijire regulat. Suprafetele albe, in special cele lacuite, pot acumula rapid praf si murdarie, care sunt mai vizibile pe fronturile cu o culoare atat de deschisa. Pentru ca mobila sa arate cat mai bine, este o idee buna sa o stergeti cel putin o data pe saptamana. Puteti folosi o carpa din microfibra, care indeparteaza perfect murdaria si praful fara riscul de a zgaria suprafata.
Utilizati agenti de curatare blanzi – uitati de substantele chimice agresive care pot deteriora suprafata mobilierului alb. In schimb, foloseste produse, de preferinta cele concepute special pentru suprafete albe. De asemenea, merita sa folositi remedii casnice, cum ar fi o solutie de apa si sapun, care este blanda, dar eficienta. De asemenea, puteti incerca agenti blanzi, cum ar fi o solutie de otet, care este excelenta pentru aindepartarea petelor grase.
Lustruire – uneori mobila are nevoie de o lustruire usoara pentru a-si recapata stralucirea. Agentii de lustruire, disponibili la majoritatea magazinelor de imbunatatiri pentru locuinte, functioneaza excelent in acest scop. Doar o cantitate mica de preparat aplicata pe o carpa moale este suficienta pentru a obtine un efect imediat. Totusi, nu uitati sa nu exagerati – lustruirea prea des poate face ca mobilierul sa devina excesiv de stralucitor si sa-si piarda aspectul natural.
Protectie solara – mobilierul alb, in ​​special mobilierul lacuit, se poate decolora atunci cand este expus la lumina soarelui. Prin urmare, merita sa le asezi in locuri in care nu vor fi expuse la lumina directa a soarelui sau acoperirea ferestrelor cu jaluzele sau perdele. Datorita acestui fapt, albul nu va deveni galbui in timp, iar mobilierul isi va pastra aspectul curat mai mult timp.
Evitati excesul de apa - umiditatea poate fi unul dintre cei mai mari dusmani ai mobilierului alb. Suprafetele vopsite in special pot absorbi apa, ducand la decolorarea inestetica. Prin urmare, in loc sa spalati cu un burete umed, este mai bine sa folositi o carpa din microfibra usor umeda. Cu toate acestea, daca varsati din greseala apa pe mobila, stergeti-o imediat.
Acum stii sa cureti mobilierul alb lucios, iar daca vei respecta regulile de mai sus, acestea vor arata mereu ca noi!

Ce produse functioneaza cel mai bine pentru curatarea mobilierului alb?
Cum sa curatati mobilierul alb mat si lacuit? Alegerea masurilor potrivite este cruciala in acest caz. Mobilierul alb, fie ca este lacuit, mat sau lucios, necesita o grija deosebita pentru a-si mentine aspectul proaspat, elegant pentru o perioada lunga de timp. Mai jos veti gasi o prezentare generala a celor mai eficiente produse de curatare pe care merita sa le aveti acasa.

Produse dedicate mobilierului alb – sunt multe produse disponibile pe piata create special pentru mobilierul alb. Contin ingrediente care nu numai ca indeparteaza eficient murdaria, dar si protejeaza suprafata mobilierului de decolorare si ingalbenire. Aceste tipuri de agenti sunt blanzi, astfel incat pot fi utilizati in siguranta atat pe suprafete mate, cat si pe suprafete vopsite.
Solutie de apa si sapun – adesea cele mai simple solutii se dovedesc a fi cele mai bune. O solutie de apa cu sapun este o modalitate clasica de curatare delicata a mobilierului alb. Pur si simplu dizolvati o cantitate mica de sapun bland in apa calda si folositi o carpa moale pentru a sterge suprafata mobilierului. Sapunul este sigur si indeparteaza eficient praful si petele de grasime.
Otet si bicarbonat de sodiu – Daca sunteti in cautarea unor metode de curatare a casei, otetul si bicarbonatul de sodiu vor functiona de minune. Otetul are proprietati de degresare, facandu-l perfect pentru indepartarea petelor grase care sunt uneori greu de indepartat de pe suprafata mobilierului alb. Pur si simplu amestecati otet si apa intr-un raport de 1:1 si stergeti usor mobila. Bicarbonatul de sodiu, pe de alta parte, este ideal pentru petele mai dure - il puteti amesteca cu apa pentru a face o pasta, il puteti aplica pe pete si apoi stergeti usor.
SFAT IMPORTANT: Nu uitati sa folositi bicarbonat de sodiu cu moderatie, in special pe suprafetele vopsite, deoarece poate fi usor abraziv.
Carpe din microfibra – un must-have absolut atunci cand curatati mobilierul alb. Carpele din microfibra sunt moi si delicate, dar colecteaza eficient praful si murdaria. Sunt sigure pentru suprafetele vopsite si lucioase, nu lasa dungi sau zgarieturi. Pentru rezultate optime, umeziti usor carpa inainte de a sterge mobila.
Solutie de curatat geamuri – Aceasta poate parea o alegere neobisnuita, dar solutia de curatare a geamurilor functioneaza mai ales pe mobilierul alb lucios. Ingredientele continute in acesta ajuta la indepartarea dungilor, ceea ce este important daca doriti ca mobilierul alb sa straluceasca ca nou. Solutia de curatare a sticlei poate fi utilizat atat pe suprafete vopsite, cat si pe suprafete finisate cu luciu ridicat.
Lacuri si ceara – daca doriti protectie suplimentara si pentru a adauga stralucire mobilierului dvs., alegeti lacuri sau ceara. Epilarea cu ceara nu numai ca ofera o stralucire frumoasa, ci creeaza si un strat protector pe mobilier care previne acumularea de praf si murdarie. Astfel de preparate merita mai ales folosite pe suprafete mate, care tind sa acumuleze praf mai repede.
Lapte demachiant – Daca aveti de-a face cu pete mai incapatanate, cum ar fi petele de mancare, un lapte de curatare poate fi o solutie buna. Cu toate acestea, merita sa alegeti un lapte delicat, fara particule abrazive care ar putea deteriora suprafata. Aplicati laptele de curatare pe o carpa, nu direct pe mobila si masati-l usor in zona murdara.

Cum sa previi ingalbenirea mobilierului alb?
Ingalbenirea mobilierului alb este o problema cu care, din pacate, multi proprietari ai acestor elemente elegante de design interior trebuie sa se confrunte. Desi albul introduce o senzatie de prospetime si spatialitate in interior, acesta isi poate schimba culoarea in timp, mai ales sub influenta razelor solare, a umezelii si chiar a aerului in sine. Deci, ce puteti face pentru a va asigura ca mobilierul alb isi pastreaza aspectul original, curat mai mult timp?

Primul pas pentru a preveni ingalbenirea este evitarea expunerii excesive la lumina soarelui . Razele UV sunt principalul vinovat in ingalbenirea mobilierului, in special a mobilierului lacuit. Daca mobilierul alb este amplasat intr-o incapere care este expusa la lumina intensa a soarelui, merita sa va asigurati ca exista perdele sau jaluzele adecvate care vor actiona ca o bariera impotriva razelor solare.

Un alt factor care poate contribui la ingalbenirea mobilierului este fumul de tigara si poluarea aerului . Daca fumezi tigari acasa, merita sa iei in considerare limitarea acestui obicei in locurile in care exista mobilier alb. Fumul de tigara se depune pe suprafata lor in timp, rezultand o decolorare inestetica.

Mobilierul alb, in ​​special cel lacuit, este si el sensibil la caldura, asa ca merita sa evitati plasarea lui in apropierea surselor de caldura precum calorifere, seminee sau sobe. Temperaturile ridicate pot duce nu numai la ingalbenirea, ci si la deformarea mobilierului.

Fapt amuzant!

Stiati ca mobilierul alb protejat corespunzator isi poate pastra culoarea originala cu pana la 20% mai mult decat cel care nu este protejat corespunzator?

Speram ca acum stiti cum si cu ce sa curatati mobila alba. Abordarea corecta a ingrijirii va va ajuta sa va bucurati de forme perfecte pentru o lunga perioada de timp. Si daca sunteti interesat de mai multe sfaturi pentru curatarea casei, asigurati-va ca invatati cum sa protejati mobilierul din lemn de deteriorare . Daca sunteti interesat de stiri legate de tendintele de design interior, nu uitati sa cititi blogul nostru pentru a afla de ce mobila alba este la moda .

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!